Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مجله همگردی»
2024-05-07@12:14:00 GMT

برج های کلمبوس | ساختمان دو قلوی مخالف

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۱۳۸۹۷

در شهر مادرید کشور اسپانیا و در میدان دی کولون، ساختمان دو قلویی قد علم کرده است که دارای معماری خاصی است . سبک معماری متفاوت آن سبب شهرت جهانی آن شده است. ساختمان دو قلو کلمبوس ( Torres de Colon) که سری شبیه دو شاخۀ برق دارد، و برج دو شاخه یا " El Enchufe" نیز نامیده می شود. از نظر سیل کثیری از متخصاصان عرصه معماری، برج های کلمبوس به زشتی شناخته می شود و در صدر لیست زشت ترین ساختمان های جهان قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما چیزی که باعث شهرت این ساختمان دو قلو کلمبوس غول پیکر شده است زشتی نمای ساختمان نیست بلکه سبک معماری متفاوتی است که در ساخت این برج به کار گرفته شده است.
سنگ بنای ساخت ین سازۀ دو رنگ در سال 1979 گذاشته شده است و از آن سال تا به امروز به یکی از المان های خطوط هوایی مادرید بدل شده است. برج دو شاخه با سقفی سبز رنگ و بدنه ای مسی رنگ و خاکستری رنگی که دارد برای ساکنان مادردید افتخار آمیز و تحسین برانگیز نمی باشد. اما شاید اگر آن ها نیز بدانند که سبک معماری این سازه به چه صورت بوده است شاید با نگاه بهتری به این ساختمان چشم بدوزند.
ساختمان دوقلو کلمبوس بر خلاف تمام برج ها و سازه های جهان از بالا به پایین ساخته شده است و سبکی نو در معماری جهان را در ساخت آن به کار برده اند. نخستین قسمت هایی که از برج های کلمبوس ساخته شد تا مقدمات لازم برای ساخت از بالا به پایین ساختمان فراهم شود دو ستون مرکزی در پایه های بتی ساختمان بود.در واقع تنها سه طبقه از برج دو شاخه 23 طبقه به همراه دو ستون بتنی از پایین به بالا ساخته شده اند و معماری سایر قسمت های سازه معکوس است.
بعد از ساخته شدن قسمت های یاد شده برای سازۀ 16 متری برج های کلمبوس، بالاترین طبقه این ساختمان که همان طبقه 23 بود بنا گشت و کابل های فولادی از این ساختمان آویزان گشت تا بقیه طبقات نیز مانند طبقه آخر برج ساخته و آماده بهر برداری شود. پس از اینکه کار اصلی ساخت برج به پایان رسید، طراحان این پروژه، نمایی از زنگ قهوه ای بر روی بدنه ساختمان قرار دادند و سقف را نیز سبز رنگ کردند تا مقدمات نمای دو شاخه را فراهم آورند. پس از انجام این مراحل بود که سر دو شاخه ای بر روی سقف این ساختمان اضافه گردید. امروزه در این ساختمان ده ها شرکت در زمینه های گوناگون مشغول به فعالیت هستند.علاوه بر دفاتر اداری، فروشگاه هایی نیز در طبقات ابتدایی ساختمان تعبیه شده است.

علت ساخت معکوس سازه ها

شاید برای شما سوال پیش آمده باشد که چرا معماران و طراحان پروژۀ یاد شده اقدام به ساخت این برج به صورت از بالا به پایین کرده اند. جواب این سوال را متخصصان معماری جهان پس از تحقیقات فراوان و برآورد های گوناگون بیان نموده اند.

آنان بر این باور هستند که ساخت برج ها و ساختمان ها در جهت معکوس منجر به صره جویی در زمان و هزینه ساخت می شود، چرا که دیگر نیاز نیست کارگران و عوامل ساخت برج، تجهیزات و لوازم مورد نیاز خود را از طبقه ای به طبقه ای دیگر انتقال دهند. در این حالت طبقات ابتدا بر روی زمین ساخته می شود و سپس به بالا انتقال می یابد که خود منجر به کاهش زمان و هزینۀ ناشی از ساخت و ساز می شود.

اگر چه کمتر دیده شده و یا شنیده شده است که ساختمان ها و اماکن گوناگون به این روش ساخته و بهره برداری شوند اما برج کلمبوس مادرید تنها سازۀ این نوع معماری نمی باشد. موارد دیگری نیز در جهان یافت می شود که نظیر این ساختمان بنا گشته اند. بانک مرکزی در شهر دوبلین کشور ایرلند، بنایی مسکونی در شهرک صنعتی ماگنیتورگ کشور روسیه، مرکز بانک استاندارد شهر ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی، ساختمانی مسکونی در شهر صوفیای بلغارستان و چندین چند ساختمان در کشور لهستان تنها بخشی از ساختمان هایی هستند که به این روش ساخته شده اند.

این سازه و ساختمان هایی از این دست، سازه های پر ریسک به حساب می آیند. چرا که در صورت رعایت نکردن کوچک ترین اصول ایمنی ممکن است بستری برای فاجعه ای بزرگ ایجاد شود. به همین دلیل است که تا از صحت عملکردی این روش پیش از ساخت اطمینان حاصل نشود مجوز ساخت چنین ساختمان هایی صادر نمی شود.

منبع: مجله همگردی

کلیدواژه: جهانگردی جهان گردی دیدنی های اسپانیا تور اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۳۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور کلید خورد

ارسلان مالکی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه تفاهم‌نامه ای بین وزارت راه وشهرسازی و ستاد کل نیروهای مسلح منعقد شده است، گفت: طبق این تفاهم نامه برنامه ریزی برای ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی نیروهای مسلح انجام شده و به زودی روند ساخت این واحدها آغاز می شود.

وی افزود: در قالب این تفاهم نامه ساخت مسکن برای کارکنان نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در شهرهای بروجرد، خرم‌آباد، بندرعباس و شیراز توافقاتی انجام شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد:  بخش عمده ای از پروژه های نهضت ملی مسکن از طریق تفاهم نامه و به صورت مشارکتی  ساخته می شود و بخش دیگه ای از پروژه ها هم به در قالب تفاهم نامه ساخته می شود که با اعطای زمین ازسوی  دستگاه ها مسکن برای متقاضیان ساخته می شود.

وی توضیح داد: پیش از این وزیر راه و شهرسازی از آغاز عملیات اجرایی بیش از ۲۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن برای خانواده‌های نیروی مسلح خبر داده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • ساخت ١۵٠ هزار واحد مسکونی از ماه آینده آغاز می‌شود
  • آغاز ساخت ۱۵۰۰۰۰ واحد مسکونی در تهران از ماه آینده
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور کلید خورد
  • ساخت آموزشگاه ۶ کلاسه سعدی در بندرخمیر
  • فصل‌های بعدی «برمودا» ساخته می‌شود
  • ۲۶ طرح روبنایی در سایت‌های طرح نهضت ملی مسکن سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود
  • ساخت ۱۰ سازه هنری آجری در مراغه
  • ایجاد ۳۰هزار پارک حاشیه‌ای در مناطق یک، ۴ و ۵ | ۱۰ پارکینگ جدید در تهران ساخته می‌شود
  • ساخت ۱۰ المان آجری در مراغه
  • بالاخره راز هرم جیزه کشف شد!